دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملایر | امکانات و تجهیزات
به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا از ملایر، نخستین گامهای راهاندازی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملایر سال۶۷ با پیگیریهای مرحوم حاج محسن نیرومند نخستین رئیس و مؤسس این دانشگاه و نمایندگان وقت مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی برداشته و پنجم آذر ۶۷ مجوز فعالیت این دانشگاه با یک رشته تحصیلی جغرافیا اخذ شد.
دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملایر بهمن ۱۳۶۷ با جذب ۱۱۰ دانشجو در مقطع کارشناسی جغرافیا و با دراختیارگرفتن یک ساختمان استیجاری و ۲۳ هکتار زمین، ساخت مجتمع آموزشی، فرهنگی، ورزشی و دانشگاهی فعالیت خود را آغاز کرد و در طول ۳۴ سال فعالیت خود با پیمودن راهی پرفراز و نشیب و ۱۱۴ رشته تحصیلی در مقاطع کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری و ۲۵۰ عضو هیئت علمی تماموقت و مدعو و ۵۰ هزار متر مربع فضای مسقف آموزشی، رفاهی و ورزشی بهعنوان یکی از بزرگترین مرکز آموزش عالی استان همدان در زمینه اعتلای علمی و فرهنگی کشور گام برمیدارد و پیشبرد کیفی آموزشی و پژوهشی را سرلوحه فعالیت خود قرار داده است.
دانشکدههای دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملایر
دانشکدههای علوم انسانی، فنی و مهندسی، پیراپزشکی و دانشکده سما و مرکز سامن چهار دانشکده دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملایر با ۶۰ هزار متر مربع فضای آموزشی هستند که هریک از این دانشکدهها در ساختمانهای مجزا و جداگانه برای تسریع امور دانشجویان فعالیت میکنند.
دانشکده علوم انسانی
دانشکده علوم انسانی (ساختمان فرهیخنگان) دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملایر سال ۱۳۷۴ با زیر بنای ۴ هزار و ۹۰۰ متر مربع در سه طبقه آغاز و سال ۱۳۷۶ به بهرهبرداری رسید. این دانشکده علاوه بر قسمتهای اداری نزدیک به ۳ هزار و ۳۰۰ متر مربع کلاس آموزشی دارد و از سالن همایش، اتاق شورا، اتاقهای دفاع از پایاننامهها و کتابخانه بهره میبرد.
دانشکده فنی و مهندسی
دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملایر از سال ۱۳۷۷ ابتدا با ساختمان مبتکران بازیر بنای ۶ هزار و ۵۰۰ متر مربع و در چهار طبقه ساخته شد و علاوه بر قسمتهای اداری، دارای بخشهای آموزشی از قبیل کلاسهای آموزشی، آتلیههای نقشهکشی برای رشتههای فنی و مهندسی و کارگاههای کامپیوتر و اتاقهای جلسات و دفاع از پایاننامههاست.
کتابخانه بزرگ و دیجیتال دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملایر ۵۰۰ متر مربع زیر بنا دارد و دارای سه سالن مطالعه بوده و دو سالن اجتماعات ۴۰۰ و ۲۰۰ متری برای اجرای برنامههای فرهنگی، آموزشی و پژوهشی در آن تعبیه شده است.
ساختمان فنی مهندسی شماره سه دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملایر که در چهار طبقه ساخته و دو سالن امتحانات ۲۰۰ متری دارد، چهار کارگاه کامپیوتر مجهز در این ساختمان تعبیه شده است.
ساختمان فنی و مهندسی چهار که در سه طبقه ساخته شده است، کارگاه نجاری بزرگ دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملایر در طبقه نخست آن واقع و طبقات دو و سه کارگاههای نقشهکشی ویژه رشتههای مهندسی شهرسازی و معماری و عمران و شاخههای زیرمجموعه آن است که ابتدا در ساختمان فنی مهندسی مبتکران بود.
دانشکده پیراپزشکی مجتمع خاتم الانبیا(ص)
دانشکده پیراپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملایر سال ۱۳۸۵ با زیربنای ۹ هزار و ۵۰۰ متر مربع در چهار طبقه و در زمین ۲۳ هکتاری مجتمع خاتمالانبیا(ص) به بهرهبرداری رسید و از سال ۱۳۹۶ بعد از ۱۰ سال و عبوردادن پروندههای رشتههای پرستاری و تکنسین اتاق عمل و هوشبری و دو رشته مرتبط دیگر از هفت خوان وزارت علوم، سرانجام با همیاری نمایندگان شهرستان ملایر و پیگیریهای مجدانه رؤسای وقت این واحد دانشگاهی در دو رشته پرستاری و تکنسین اتاق عمل دانشجو پذیرفت.
اکنون بیش از ۲۰۰ دانشجو در دانشکده پیراپزشکی مشغول به تحصیل هستند و پرونده رشتههای دیگر در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری منتظر اقدام و تأیید هستند که با توجه به بازرسیهای صورت گرفته از سوی این وزارتخانه استانداردهای لازم از قبیل کتابخانه مجهز و آزمایشگاه و دو اتاق عمل و اتاق پیسیآر و دیگر ملزومات مختص پرستاری و مرکز مهارتهای بالینی پرستاری، تکنسین اتاق عمل و هوشبری، پرتودرمانی، دندانپزشکی و روانشناسی بالینی را دارد و این مجموعه گنجایش بیش از ۱۰ رشته مرتبط و اشتغال به تحصیل ۸ هزار دانشجو را دارد.
خوابگاههای دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملایر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملایر دارای دو خوابگاه دانشجویی با زیربنای ۲ هزار و ۳۰۰ متر مربع یکی از واحدهای دانشگاهی است که از استانداردهای بالایی در این زمینه برخوردار است.
الف) خوابگاه خواهران حضرت ولیعصر(عج) نخستین خوابگاه دانشجویی است که سال ۱۳۷۷ با زیربنای ۲ هزار و ۱۰۰ متر مربع زیربنا در سه طبقه با ظرفیت ۵۰۰ نفر در میدان جهاد ملایر به بهرهبرداری رسید.
ب) خوابگاه دانشجویی در سایت اصلی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملایر، سال ۱۳۸۷ با زیربنای ۳۰۰ متر مربع زیربنا در دو طبقه با ظرفیت ۱۰۰ نفر مورد استفاده قرار گرفت.
ج) استادسرای مجهز و کامل برای استراحت استادان و مدعوان با زیربنای ۳۰۰ متر مربع و در سه طبقه و گنجایش ۱۵۰ نفر در خدمت علاقهمندان علم و دانش است.
سلف سرویسها
دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملایر دارای دو سلف سرویس خواهران و برادران است که سلف سرویس خواهران با زیربنای ۷۶۸ متر مربع در یک طبقه با ظرفیت ۳۵۰ نفر و سلف سرویس برادران با زیربنای یکهزار و ۲۵۰ متر مربع با ظرفیت ۳۵۰ نفر در سال ۱۳۸۵ به بهرهبرداری رسید و با توان پخت روزانه ۲ هزار غذا در خدمت دانشجویان قرار گرفت.
علاوه بر این سلف سرویسها، دو سلف دیگر برای اعضای هیئت علمی با ظرفیت تقریبی ۱۰۰ نفر و برای کارمندان با ظرفیت ۵۰ نفری موجود است.
امکانات ورزشی
دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملایر با اماکن و امکانات کمنظیر ورزشی یکی از مراکز دانشگاهی بوده که در این زمینه زبانزد و سرآمد است و تاکنون میزبان مسابقات سراسری دانشگاه آزاد و یا در سطح ملی بوده است.
۱) سالن چندمنظوره
سوله ورزشی چندمنظوره با زیربنایی حدود ۵ هزار متر مربع برای تمرین انواع رشتههای ورزشی مناسب بوده و دارای قسمت اداری به مساحت ۳۵۰ متر مربع در دو طبقه به منظور استفاده برای کلاسهای آموزشی رشتههای تربیتبدنی تعبیه شده است. در کنار این مجموعه خوابگاه برای استقرار ورزشکاران با ظرفیت ۱۵۰ نفر، هنگام برگزاری مسابقات ساخته شده است.
سالنهای همایش و کنفرانس
دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملایر به لحاظ داشتن سالنهای همایش و کنفرانس یکی از واحدهای دانشگاهی بوده که امکانات بسیار خوبی داشته و در برگزاری همایشهای علمی و فرهنگی به لطف همین امکانات گامهای مثمری برداشته است.
۱) سالن همایش شهید تاجوک
سالن همایش شهید تاجوک دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملایر در ساختمان مبتکران قرار دارد و دارای ظرفیت ۳۵۰ نفری با داشتن امکانات سمعی بصری فوقالعاده، یک سالن مناسب برای برگزاری همایش و مراسم فرهنگی مذهبی بوده که سالانه شاهد برگزاری مراسم و همایشهای مختلف بوده است.
۲) سالن کنفرانس استاد شهریار
این سالن هم در ساختمان مبتکران قرار دارد که دارای ظرفیت ۱۰۰ نفر با داشتن امکانات سمعی بصری مناسب و اتاق کنترل و سیستمهای گرمایشی و سرمایشی فوقالعاده یکی دیگر از سالنهای بسیار زیبای دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملایر است.
۳) سالن جلسات ساختمان اداری شهید سلیمانی
ساختمان اداری شهید سلیمانی دارای یک اتاق جلسات بوده که دارای ظرفیت ۳۰ نفر با سیستم صوتی و تصویری است.
کارگاهها
دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملایر به لحاظ کارگاههای آموزشی یکی از مجهزترین دانشگاههاست و دارای ۶ سوله کارگاهی با زیربنای ۴ هزار و ۵۰۰ متر مربع بوده که از سال ۷۵ تا سال ۹۰ ساخته شدهاند.
کارگاههای مکانیک مجهز به دستگاههای جدید تراش و فرز، ساخت و تولید، برق، اتومکانیک، کامپیوتر و کارگاه ریختهگری و جوش از جمله کارگاههایی است که در واحد ملایر مورد استفاده دانشجویان قرار میگیرد.
آزمایشگاهها
دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملایر با سابقه ۳۳ سال خدمت آموزشی و پژوهشی در استان همدان یکی از معتبرترین مراکز آموزش عالی به شمار میرود و با داشتن آزمایشگاههایی مجهز که با تلاش مسئولان در طول زمان تجهیز شده، امروز به یکی از غنیترین دانشگاهها به لحاظ آزمایشگاهی بوده و این امکانات مورد استفاده دانشجویان و پژوهشگران قرار گرفته است.
علاوه بر آزمایشگاههای عمومی فیزیک، شیمی و برق، فیزیولوژی و پیراپزشکی، فیزیولوژی علوم پایه و آزمایشگاه میکروبشناسی و انگلشناسی و لارودرمانی که در غرب کشور بینظیر و یگانه مرکز خدمت به بیماران دیابتی است از دیگر آزمایشگاههای مستقر، فعال و مجهز به امکانات پیشرفته در دانشگاه آزاد اسلامی واحدملایراست. در کنار دروس عملی آزمایشگاهی میتوان از آزمایشگاه همکار استاندارد بتن نیز نام برد.
بازارچه رفاهی
۱)فروشگاه تعاونی مصرف دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملایر با مساحت ۵۰۰ متر مربع به منظور ایجاد مراکز رفاهی برای دانشجویان، کارکنان و اعضای هیئت علمی ساخته شد.
)فروشگاه رفاه به عنوان مرکز خریدی بزرگ برای عموم مردم و دانشگاهیان در بزرگ ترین سوله دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملایر با زیربنایی بالغ بر ۵ هزار متر مربع و محوطه ای ۱۲ هزار متری به عنوان بزرگترین مرکز خرید غرب کشور تأسیس شده است.
مرکز تحقیقات خانههای پیش ساخته
مرکز تحقیقات خانههای پیش ساخته با دستور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی برای اقتصادی شدن واحدهای دانشگاهی سال ۱۳۹۵ در سوله کارگاهی به مساحت ۳۰۰ متر مربع راهاندازی شد و نخستین خانه پیشساخته با سفر معاون تحقیقات و فناوری کلید خورد و با حضور دکتر طهرانچی افتتاح و مورد بهرهبرداری قرار گرفت.
سرای نوآوری مبل و منبت دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملایر
این مرکز در زمینی به مساحت ۶۰۰ متر مربع و زیربنای ۶۵۰ متر مربع در هر طبقه ساخته و با حضور معاون تحقیقات و فناوری و مسئولان استانی کلنگزنی و در آیندهای نزدیک به بهرهبرداری میرسد. از اهداف مهم این مرکز، علمی پژوهشی کردن صنعت مبل و منبت از جهت کیفیت و جذابیت برای عرضه و صادرات بهتر و بیشتر آن در بازار داخلی و اروپا وآسیاست که به همین منظور رشته آموزشی و درسی این صنعت نیز در دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملایر راهاندازی شد و مورد توجه علاقهمندان به این صنعت هنری قرارگرفته است.
مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملایر
مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملایر با مساحت حدود هزار متر مربع شامل امکانات ساختمان اصلی مرکز رشد گلخانه هوشمند و سالن جلسات و فضای پذیرایی و... است و اکنون شامل یک شرکت دانشبنیان مستقر و دو شرکت درحال دانشبنیان شدن است،
اکنون سه هسته و سه واحد فناور در مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملایر مستقر بوده و دو هسته فناور نیز در حال استقرار است، این هستهها و واحدهای فناور دارای بیش از ۱۰ محصول نوآورانه ودانشبنیان هستند و مرکز با برگزارکردن وبینارها و رویدادهای فناورانه خدمات ترویجی نیز به مخاطبان ارائه میکند.
انتهای پیام/۴۱۱۷/۴۰۶۲/
انتهای پیام/